iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

23 juli 2013

Remschijf voor Rigby



De mannen van Rigby timmeren aardig aan de weg in muziekland.
Dit jaar bestaan ze alweer 5 Jaar!!

In het voorjaar van 2013 wordt de single 'Earth Meets Water' uitgebracht. De single bereikt de 29e plaats in de Top 40 en is hiermee de grootste hit van de band tot nu toe, die 22 weken lang bij alle grote radiostations op de playlisten staat. Diverse dj's maken een remix van de track en het label van Wildstylez releast met succes zijn hardstyleversie officieel.

Op 12 juli 2013 is de single 'Lighter' uitgekomen, de eerste single van het dit najaar te verschijnen jubileumalbum van Rigby, met de titel 'Island on Mainland'. De band verblijft een week in Portugal bij schrijfster Heleen van Royen, waar ze de videoclip opnemen bij deze single met daarin een prominente rol voor de schrijfster.
Heleen van Royen heeft in de clip een Go-pro camera bevestigt op haar helm waar mee ze gaat auto en motor rijden en ook nog het water op gaat op een waterscooter.

Op 24 oktober 2013 zal Rigby, wegens hun 5 jarig bestaan, een eenmalige jubileumshow geven in Tivoli waar tevens het jubileumalbum uit zal komen. Van elk van de 3 eerder uitgebrachte albums heeft de band 3 liedjes gekozen en deze opnieuw gearrangeerd en uitgevoerd, tevens staan er 4 nieuwe tracks op waarvan 'Lighter' de eerste single is.


Het album is opgenomen op Texel, met dit eiland heeft Rigby een bijzondere band aangezien ze daar meerdere malen per jaar komen om op te treden, vrienden te bezoeken, aan nieuw materiaal te werken of vakantie te vieren. In juli 2013 adopteerde de band er zelfs een zeehondje dat aanspoelde in Julianadorp en verzorgd wordt in Ecomare. De huiler kreeg uiteraard de naam Rigby mee en de band zal het zeehondje zelf in het najaar weer uitzetten in zee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten