iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

12 april 2014

Bruce Springsteen komt met nieuwe vinyl EP


Bruce Springsteen brengt vier nieuwe nummers op vinyl uit tijdens Record Store Day op 19 april. Dit doet hij onder de titel American Beauty.

Elke zijde van de plaat bevat twee nummers. Op de A-kant staan het titelnummer en Mary Mary en op de B-kant Hurry Up Sundown en Hey Blue Eyes.
De nummers zijn opgenomen tijdens de sessies voor het nieuwe album High Hopes, maar hebben de plaat niet gehaald. Dat meldt Bruce Springsteen op zijn website.
Het is nog niet bekend of American Beauty ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn tijdens Record Store Day, dat in onafhankelijke platenzaken wereldwijd gevierd wordt met optredens van artiesten en speciale en unieke uitgaven op vinyl (en in mindere mate op cd).
Tom Morello van Rage Against The Machine was veelvuldig te horen op het High Hopes album en dat krijgt zeer waarschijnlijk een soort vervolg aangezien Tom met plannen rond loopt om het nummer Hey Blue Eyes te gaan coveren.

Dit voorjaar verschijnt ook een dvd en blu-ray van het tributeconcert dat vorig jaar voor Bruce Springsteen werd gehouden in Los Angeles. Tijdens het concert vertolkten onder meer Sting, Elton John, Emmylou Harris, Juannes, Neil Young, Patti Smith en John Legend oude liedjes van Springsteen.

Omdat er nog helemaal geen beelden en geluid van deze 4 nieuwe tracks zijn doen we jullie wellicht een plezier met High Hopes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten