iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

24 april 2014

Video première Birthday van Katy Perry


Terwijl Dark Horse nog altijd in de top van menig hitlijst rond hangt is Katy Perry al weer toe aan haar volgende single en dat is het vrolijke BIRTHDAY geworden. Het is de 4de officiele single van haar album PRISM die ze uitbrengt en wederom zit er een flinke media promotie achter.

Het nummer op zich brengt je al in een verjaardags stemming, dus daar heb je in princiepe geen videoclip bij nodig. Maar als je Katy Perry heet dan kan je het niet maken om een single zonder video uit te brengen.
Sterker nog, het lijkt een trend te zijn geworden om eerst met je lyric video te komen en dan is Katy toch wel de kampioen als het gaat om leuke lyric video's.

Maar die lyric video die hebben we een weekje terug al gepost dus daar gaan we het niet meer over hebben. Want de officiele videoclip is vandaag in première gegaan en die slaat werkelijk alles wat we tot nu toe van Katy hebben mogen zien.

In de clip kruipt katy in de huid van 5 personages die onherkenbaar zijn voor wie dan ook. En die 5 personages gaan alle 5 een andere verjaardag opleuken op hun eigen manier.
Zo zien we een bejaarde danseres die een bejaardenhuis op stelten zet door als stripper uit een taart te komen voor de 90ste verjaardag van een man.
We zien een alcoholist verkleed als clown die mensen slaat met een pinata stok en een verkeers ongeluk veroorzaakt.
Ook zien we een joodse man die een toespraak moet houden maar er een optreden van maakt met breakdance en beatboxing.
En dan zijn daar nog de goede fee die kids sminkt alsof ze blind is en een dieren liefhebber die eigenlijk helemaal niks van dieren moet hebben.
De clip duurt 8 minuten inclusief de introductie van de 5 personen die met verborgen camera's gefilmd zijn tijdens het verstieren van de feestjes en waar dan later de clip uit is gemonteerd.

Het nummer is leuk, maar de clip is GEWELDIG

Geen opmerkingen:

Een reactie posten