iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

22 september 2015

Remschijf Demons


De Remschijf deze week is voor James Morrison.

Het gaat lekker met de nieuwe van James Morrison hij heeft al de alarmschijf te pakken en dus nu ook de Remschijf tevens is het ook de topsong op npo radio2.

Hij is dus helemaal terug want zijn laatste hit is Slave To The Music uit 2011.

James is een Britse singer/songwriter die in 2006 doorbreekt in Nederland met zijn single 'You Give Me Something', afkomstig van het album Undiscovered. James Morrison is dan 23 jaar jong.

Van jongs af aan is James dol op muziek. Hij luistert naar de platencollectie van zijn moeder, die varieert van Pink Floyd en Van Morrison tot Stevie Wonder en Michael Jackson. Wanneer zijn oom hem een blues-riff op de gitaar leert spelen, is James verkocht. Vanaf dat moment is gitaar spelen het enige waar hij aan kan denken.

Op zijn 15e verhuist James naar Porth (de zoveelste verhuizing in een paar jaar tijd) waar hij voor zijn nieuwe vrienden gitaar speelt op het strand. Ook speelt James in de schoolband, de locale pubs en zelfs een keer voor de lokale televisie, maar daar blijft het bij.

Vervolgens gaat het snel. Platenmaatschappijen staan in de rij om James Morrison te tekenen. Zijn prachtige nummers en zijn unieke stem vallen overal op. Debuutalbum Undiscovered verschijnt in juli 2006 en komt in Engeland op nummer 1 binnen.

James Morrison wil een eerlijker geluid laten horen. Voor zijn derde album schrijft hij nummers die enorm dicht bij hem liggen. Dat deze songs niet enkel typische liefdesballads zijn, bewijst de zanger met de eerste single 'Slave To The Music'. De tracks op het album gaan over allerlei emoties en hoe deze te boven te komen door doorgaans positief te blijven. Zijn tweede single 'Up' is een samenwerkingsverband met Jessie J wat het nummer een stoere twist geeft.

Met Demons gaat hij zeker ook weer scoren in de hitparade en dus is deze week Demons de Remschijf.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten