iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

10 november 2015

Remschijf Treur Niet.


Deze week een Remschijf van eigen bodem en wel het fijne Treur Niet.(Ode aan het Leven) van JW Roy met Diggie Dex.

Koen Jansen gaat schuil achter de naam Diggie Dex.

Hij maakt lange tijd deel uit van de Amersfoortse hiphopformatie D.A.C. en brengt in 2006 zijn solo-album Verhalen Vanuit De Sofa uit. Naar aanleiding van dit album treedt Diggy Dex veelvuldig op door het land, samen met Skiggy Rapz (Grote Prijs van NL-winnaar 2003) op o.a. Mystery Land.

Op zijn tweede album, Mayonaise Voor De Ziel, gaat hij een samenwerking aan met de Belgische singer/songwriter Eva De Roovere in het nummer 'Slaap Lekker (Fantastig Toch) '. Dit nummer wordt een flinke hit.
In 2010 staat Diggy Dex op Noorderslag en tourt hij met de live band De Dopeste Familie langs de poppodia in Nederland. Ook maakt hij furore door samen met de Nederlandse actrice, model en schrijfster Anna Drijver het nummer 'Wat Doe Je Dapper' op te nemen. In datzelfde jaar bengt hij zijn album Lange nachten, korte dagen uit.

Jan Willem Roy is een Nederlands singer-songwriter. Zijn eerste album bracht hij uit in 1997. De eerste vier albums zijn Engelstalig, daarna ging hij door in het Nederlands en het Brabants. Hij wordt op zijn albums bijgestaan door onder andere Ilse DeLange, BLØF, Freek de Jonge, Guus Meeuwis, Nynke Laverman en Fernando Lameirinhas. Samen met Gerard van Maasakkers maakte hij het lied "As ge ooit", een vertaling van het op het album Deeper Shades verschenen lied "Broken Wings". Het Brabantstalige nummer werd een bescheiden hit. In 2008 vertaalde Van Maasakkers het nummer naar het Nederlands. Ook spitste hij de tekst op de actie Ticket for Tibet, waarbij aandacht werd gevraagd voor de situatie van veel Tibetanen in ballingschap. De formatie "Ticket for Tibet", waar ook Roy weer in zat bereikte op 18 april 2008 met deze nieuwe versie van "As ge ooit" de eerste plaats in de single-top-100.

Dit gevoelige en prachtige Treur niet.(Ode aan het Leven) is deze hele week de Remschijf!!Geen opmerkingen:

Een reactie posten