iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

16 augustus 2016

Draaischijf voor Sick Individuals

Sick Individuals is een Nederlandse Electronic Music Act welke gevormd wordt door Rinze "Ray" Hofstad en Joep "Jim" Smeele.
Zij ontmoette elkaar in Helversum tijdens hun studie muziek componeren in 2008.
Zij maakte beide al composities voor TV commercials en zo doende kwamen zij er achter dat ze best wel raak vlakken hadden muzikaal gezien. En die raakvlakken lagen dan met name in zowel de klassieke als de moderne muziek. En dat heeft ze doen besluiten om in 2010 de samenwerking aan te gaan onder de naam Sick Individuals.
Ze werden in het begin van hun carrière voornamelijk geïnspireerd door acts als Daft Punk, Bingo Players en Swedish House Mafia. Uiteindelijk zouden ze ook samenwerken met Axwell (I Am) en Dannic (Blueprint) welke beide plaats 1 wisten te bereiken in de Beatport chart.
Ook maakte zij remixen voor o.a. Rihanna, Avicii, Icona Pop, Tiësto, Flo Rida en David Guetta. Hun remix van Icona Pop's I Don't Care, I Love It ontving ook nog eens heel veel support en erkenning vanuit de dance industrie.
En nu zijn ze zelf weer eens terug met een heerlijke progressieve house track die het wat ons betreft heel ver zou kunnen gaan schoppen.
De titel doet je in eerste instantie wellicht denken aan een film uit de jaren 80 over een vrouw die midden in een driehoeks verhouding zit en waarvoor Phil Collins een track maakte met dezelfde titel. Maar niets blijkt minder waar want het is een opzichzelf staande track die druipt van de hitpotentie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten