iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

28 februari 2017

Draaischijf voor Galantis

Galantis zijn Christian Karlsson en Linus Eklöw. Het duo werkt sinds 2012 samen. Beide hebben ook hun eigen projecten. Karllson stond in 2012 al een keertje in de Top 40 met Paddling Out. Samen met Andrew Wyatt en Pontus Winnberg vormt hij ook het duo Mike Snow. Karlsson werkte ook samen met Pontus Winnberg als productieduo, waarvan When You Look At Me en AM To PM (Christina Milian) en Toxic (Britney Spears) voorbeelden zijn. Eklöw is ook actief als Style Of Eye en werkte mee aan I Love It (van Icona Pop en Charli XCX). Eind 2013 is Smile de eerste single.

Na You, dat in 2014 verschijnt, is Runaway (U & I) hun Top 40-debuut dat één week op nummer 1 komt.
In 2015 verschijnen de tracks Gold Dust en Peanut Butter Jelly als voorlopers van hun debuutalbum Pharmacy, dat in juni verkrijgbaar is.

In het voorjaar van 2016 laten ze dat album achter zich met No Money dat in de Top 40 de vijfde plaats bereikt. In september wordt die track opgevolgd door een samenwerking met Hook N Sling, Love On Me, dat door 538 wordt uitgeroepen tot Dance Smash. Pillowtalk blijft begin 2017 steken in de Tipparade en krijgt met Rich Boy een opvolger.

Rich Boy heeft wel een klein beetje weg van No Money maar dat drukt de pret niet want wat een lekkere plaat is dit zeg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten