iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

2 juni 2017

Nieuwe Arcade Fire is Everything Now

De olijke bende van Arcade Fire weet altijd wel hoe ze moeten teasen. De Canadese groep bracht in januari een protestlied uit om daarna weer volledige radiostilte in te lassen. Op verschillende media werd wel af en toe gespeculeerd dat ze aan nieuwe muziek bezig waren, en dat bleek ook te kloppen. De afgelopen dagen ging het gerucht al de ronde dat Arcade Fire op 1 juni een nieuwe single zou uitbrengen. Op hun eigen Twitter postte de band het volgende:

Vandaag werd hun nieuw album dan eindelijk aangekondigd. Everything Now, de vierde plaat van Arcade Fire, zal verschijnen op 28 juli. Opmerkelijk: het werd geproduced door niemand minder dan Thomas Bangalter (Daft Punk) en Steve Mackey (Pulp). Van Everything Now kon de gelijknamige eerste single al exclusief gekocht worden op Primavera Sound in Barcelona, waar de band dit weekend optreedt. Nu is het nummer dan ook beschikbaar gemaakt op de streamingdiensten, en het klinkt zeker niet slecht. Het lijkt er op dat de band na Reflektor nog meer de volledige discorichting is ingeslagen met een aanstekelijke melodie die je zo aan het dansen krijgt. De vrolijke panfluit maakt het geheel compleet en doet wat denken aan ABBA.

De band speelt deze zomer op Best Kept Secret Festival in Nederland en ook op Rock Werchter, het zal een heftig feestje worden, zoveel is duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten