iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

12 juli 2017

Draaischijf voor La Colegiala


Het komt hier op het moment van schrijven (woensdagochtend) met bakken uit de hemel zetten, en menig neerslag record gaat weer gebroken worden vandaag. En toch kiezen wij voor een heel zomers plaatje als onze verse Draaischijf. En die nieuwe Draaischijf is dan natuurlijk voor The Boy Next Door, Fresh Coast en Jody Bernal die je voorzien van een heerlijk nummertje. De track heet ‘La Colegiala’ en is beschikbaar via Spinnin’ Records.

Het nummer is zeer representatief voor de stijl van alle drie de artiesten. The Boy en Fresh Coast (voorheen bekend als ‘Art Inc.’) zijn niet onbekend met moombahton en Jody Bernal kennen we natuurlijk allemaal van zijn Spaanstalige zomer hit ‘Que Si, Que No’. Met name The Boy Next Door gaat hard, want met een overvolle agenda en als een van de Totally Summer dj’s is hij bezig om flink naam te maken.

Het is overigens wel een remake van een nummer wat al in 1975 werd geschreven door Walter León Aguilar voor de groep Los Ilusionistas. In 1984 werd het nummer in een italo jasje gegoten door Gary Low en in 1990 had zelfs onze eigen Sandra Reemer er een bescheiden hitje mee.
En nu is het dus de beurt aan The Boy Nect Door, Fresh Coast en Jody Bernal.
Ze staan inmiddels al op 11 in de Nederlandse Tipparade en hebben ook de 538 Dance Smash te pakken, en dan ook nog eens verkozen worden tot Draaischijf. Als dat geen hit wordt.

Kan jij stil blijven zitten?

La Colegiala betekend overigens Schoolmeisje, dan weten jullie dat ook.Geen opmerkingen:

Een reactie posten