iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

10 januari 2013

Artiest van de week: Kodaline

Kodaline wordt na een EP en de succesvolle single All I Want al vergeleken met Coldplay en U2. Er wordt dan ook veel verwacht van de vier jonge Ieren.

Kodaline had in eigen land al kortstondig succes met het nummer Give Me A Minute, dat in 2007 de eerste plaats in de Ierse singleslijst behaalde. Destijds opereerde het viertal nog onder de naam 21 Demands.
In 2011 werd de naam veranderd en belandde debuutsingle All I Want direct in een aflevering van Grey's Anatomy.

'Het eerste liedje waar ik me echt goed over voelde was High Hopes', vertelt Garrigan. 'Als je zo'n nummer schrijft wil je er direct nog een schrijven.' Veel van zijn liedjes komen voort uit liefdesverdriet, weet Prendergast. 'Direct na die heftige breuk schreef hij It All Comes Down To You. In plaats van er met ons over te praten, maakte hij een geweldig nummer. We begrepen meteen waar het over ging.'

Vorig jaar begon Kodaline al aan het debuutalbum dat in maart of april
2013 moet verschijnen. 'We hadden aanvankelijk geen plannen voor EP's,' aldus Garrigan, 'maar in de loop van dit jaar besloten we om er toch een uit te brengen en te kijken wat er zou gebeuren.'

De band brengt liever één EP uit dan een paar afzonderlijke singles, vult Prendergast aan. 'Het is leuker om een paar liedjes en video's online te zetten en te kijken of mensen ernaar willen luisteren dan om ze via de radio een single door de strot te duwen.

All I Want is inmiddels op de terugweg maar de heren hebben een opvbolger in de vorm van All My Friends.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten