iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

30 juli 2013

Joss Stone released "The Dells" cover als nieuwe single

Haar echte naam is Jocelyn Eve Stoker, maar wij kennen haar allemaal een stuk beter onder haar artiesten naam en dat is uiteraard Joss Stone.
Joss is een Engelse duizendpoot, want naast Soul en R&B beheerst ze ook Blues en een vleugje Reggae (SuperHeavy), en is ze een niet geheel onverdienstelijke songwriter. Maar naast al deze muzikale bezigheden wil ze ook nog wel eens een robbetje acteren waardoor ze ook als actrice aan de weg timmert.
Joss timmert overigens inmiddels al 10 jaar aan de weg want in 2003 brak ze door met haar platinum debuutalbum The Soul Sessions. Ze heeft op de schoorsteen inmiddels 2 Brit Awards staan en één Grammy Award.
Acteren deed ze overigens in 2006 al in de film Eragon en ze speelde ook in The Tudors. Ze heeft haar bankrekening inmiddels gevuld met een geschatte 10 miljoen Engelse ponden wat neer komt op een groffe 11,7 miljoen euro waardoor ze de op 4 na rijkste Brit onder de 30 is.

In 2011 bracht Joss het album LP1 uit en voor de opnames van 'LP1' riep Stone de hulp in van Eurythmics frontman Dave Stewart, met wie zij de plaat schreef en produceerde. De twee gingen op een rock'n soul-trip in Nashville, waar de plaat in zes dagen is opgenomen.

In juli 2012 bracht Stone haar laatste album uit, The Soul Sessions, Vol. 2, een vervolg op haar debuutalbum. 'The Love We Had' is de vierde single van dit album en is een cover van The Dells die het in 1970 op de plaat zette.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten