iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

30 juli 2013

Wings van Birdy vliegt weg met de Draaischijf

Ineens was ze er 2 jaar geleden, en ze scoorde direct een mega hit met de prachtige Bon Iver cover Skinny Love. Ze stond daarmee 27 weken in de top40 en wist een 2de plek te behalen.
Daarna bracht ze People Help The People uit wat wederom een cover was maar nu van Cherry Ghost.
En ook dit nummer wist het grote publiek in de lage landen te bereiken want het kwam tot nummer 5 en stond 21 weken in de lijst.
Daarna werd het wat stiller en haar derde single 1901 sloeg niet echt aan, maar deze dame die toen 15 was raakte niet in paniek maar ging werken aan een vervolg van haar succes album.
En dat album gaat in september uitkomen en zal "Fire Within" gaan heten.
We hebben het hier natuurlijk over Birdy, een dametje die eigenlijk gewoon Jasmine van den Bogaerde heet en die werd geboren in mei 1996 in het plaatsje Hampshire.
Vreemde combinatie zul je wellicht denken als je haar naam leest en dan haar geboorteplaats. Maar het is echt zo, Birdy is een Engelse dame maar dan wel van Nederlandse / Belgische / Engelse komaf.

Met haar 2de album hoopt Birdy definitief ook in haar thuisland door te breken want daar wist Skinny Love de top10 nooit te halen. Haar vorige singles scoorden immers het best in Nederland en Vlaanderen. Niet dat de andere landen de songs negeerde. 'Skinny Love' haalde vlot de Top 10 in Frankrijk en Australiƫ. 'People Help The People' zorgde ook in Duitsland en Zwitserland voor ophef. Wat ontbreekt? Amerika en vooral het thuisland. In Engeland haalde Birdy nog nooit de Top 10. Dat moet nu veranderen.

Het tweede album staat vol nummers die ze zelf schreef. Da's wel even anders dan de eerste cd die veel covers telde. Vergeet ook niet dat Birdy nog geen achttien is. De nadruk ligt in de songs weer op haar stem terwijl de muzikale invulling meer volwassen klinkt. Sterk, en zelfverzekerd begint Birdy aan haar 2de avontuur en in Nederland begint ze direct alweer goed want Wings is deze hele week de Draaischijf bij ons.
Donderdag 1 augustus komt de clip uit en 3FM.nl heeft de clipprimeur vanaf 09:00 uur 24 uur lang, maar bij Greatest-Hits kun je al wel naar het nummer luisteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten