iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

26 oktober 2016

Remschijf voor The Paper Kites

In 2015 bracht de Australische band de single 'Electric Indigo' uit en misschien ken je ze daar nog wel van. Ken je ze nog nog niet? Maakt niks uit, want 'Bloom' is het perfect liedje om deze band mee te ontdekken. Het nummer is afkomstig van de EP Woodland die al in 2010 in thuisland Australië uitkwam, maar pas in 2016 in Europa werd uitgebracht. Het een bonustrack en wij zijn enorm dankbaar dat 'ie de plaat heeft gehaald.
The Paper Kites begon ooit als indie-folkband

Toen zanger/gitarist Sam Bentley ooit gevraagd werd naar de muziekstijl van The Paper Kites, antwoordde hij: "We zijn datgene wat je hoort op ons laatst verschenen album." The Paper Kites begon zoals gezegdf ooit als indie-folkband die bekend stond om de perfectie harmonieën en het karakteristieke gitaargepingel van Bentley, maar heeft zich in de loop der tijd laten beïnvloeden door vele andere muziekstijlen.
Tussen twaalf en vier uur 's nachts

Hun laatste volledige album twelvefour schreef Bentley tussen twaalf en vier uur 's nachts, omdat hij had gelezen dat je in die uren het creatiefst bent. Op dat album zijn de melancholische songs van The Paper Kites in een meer jaren '80-jasje gestoken. Op 'Bloom' — dat dus oorspronkelijk dateert uit 2010 — hoor je nog een meer folky The Paper Kites.
Of het de Top40 haalt moet de tijd ons uitwijzen, maar wij vinden het in ieder geval TE mooi om hem niet als weekschijf te benoemen. Eerder al werd de plaat ook al NPO2 TopSong.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten