iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

27 juni 2017

The Boy Next Door, Fresh Coast en Jody Bernal scoren met La Colegiala

Ja hoor, er is weer een zomerhit bijgekomen! Deze keer zijn het The Boy Next Door, Fresh Coast en, jawel, Jody Bernal die je voorzien van een heerlijk nummertje. De track heet ‘La Colegiala’ en is nu beschikbaar via Spinnin’ Records.

En het nummer is daardoor niet onopgemerkt gebleven. Bij Radio 538 konden luisteraars kiezen om het nummer het te laten maken of om het te kraken en met 79,7% van de stemmen heeft deze track het dik gemaakt. Het grappige is dat Spinnin' Records tegenwoordig tracks aired zonder er een artiest aan vast te hangen. En dat gebeurde ook met deze plaat dus bij 538.
De track werd gedraaid op 538 en aan de luisteraar de vraag hem te maken of te kraken zonder dat men wist van wie het nummer was.
Naderhand werd dus bekend dat het om The Boy Next Door, Fresh Coast en Jody Bernal ging en nu staat de plaat al dagen bovenin de iTunes charts.

Het nummer is zeer representatief voor de stijl van alle drie de artiesten. The Boy en Fresh Coast (voorheen bekend als ‘Art Inc.’) zijn niet onbekend met moombahton en Jody Bernal kennen we natuurlijk allemaal van zijn Spaanstalige zomer hit ‘Que Si, Que No’. Met name The Boy Next Door gaat hard, want met een overvolle agenda en als een van de Totally Summer dj’s is hij bezig om flink naam te maken.

Het is overigens wel een remake van een nummer wat al in 1975 werd geschreven door Walter León Aguilar voor de groep Los Ilusionistas. In 1984 werd het nummer in een italo jasje gegoten door Gary Low en in 1990 had zelfs onze eigen Sandra Reemer er een bescheiden hitje mee.
En nu is het dus de beurt aan The Boy Nect Door, Fresh Coast en Jody Bernal.
Hieronder hebben we naast de hit van The Boy Next Door, Fresh Coast en Jody Bernal ook de versies van Los Ilusionistas en Garo Low geplaatst dan kunnen jullie horen hoe het nummer met zijn tijd is meegegaan.

La Colegiala betekend overigens Schoolmeisje, dan weten jullie dat ook.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten