iTunes Dag Top 3

FlashBack50 Top 3 (flashback50.nl)

29 januari 2013

The Lonely Island - YOLO (feat. Adam Levine & Kendrick Lamar)



YOLO (You Only Live Once) heeft in korte tijd een grote toevlucht genomen. De uitspraak – die voornamelijk dient om avontuurlijk en buitensporig gedrag goed te praten – wordt te pas en te onpas gebruikt op bijvoorbeeld twitter. Soms grappig, soms bloedserieus. The Lonley Island, Adam Levine en Kendrick Lamar draaien dit principe nu eens volledig om. YOLO betekent in deze clip namelijk You Oughta Look Out!

En zo krijg je – geheel tegen de verwachtingen in bij deze titel – een behoorlijk betuttelende maar erg geestige clip. Daarin word je als kijker gewaarschuwd voor allerhande zaken, omdát je maar één keer leeft. Luister niet te vaak naar harde muziek, want dat levert je gehoorbeschadigingen op. Rook geen jointje, want dat is illegaal. Reis niet met het vliegtuig, want dat zou wel eens kunnen neerstorten. Ga niet zonder helm de straat op, want stel dat er een piano op je hoofd valt.

Je begrijpt, de toon is behoorlijk sarcastisch. Helemaal in de absurde stijl van The Lonely Island. En ook Adam Levine heeft al meerdere keren bewezen over een flinke portie humor te beschikken. Eigenlijk heb je de grappen al op het moment dat je de songtekst schrijft, maar om een passende clip te maken is toch de kers op de taart!

Check hier bij Greatest-Hits het nummer en de clip

Geen opmerkingen:

Een reactie posten